Zoeken in deze blog

Blogarchief

zondag 12 oktober 2008

Lekker

Tijd het blog niet bijgehouden, maar tja.. als alles lekker gaat hoeft dat ook niet zo. Wel heb ik het idee dat er steeds meer aandacht besteed wordt aan doneren en ook aan nierpatiënten. Het valt me niet zo zeer op omdat Amber nierpatiënt is, maar gewoon je ziet steeds meer op tv en als ik iemand spreek dan blijkt de tegenpartij best wel op de hoogte van het tekort aan nieren en het hele donorschap op zich. Mensen worden denk ik steeds bewuster dat er gewoon een tekort is aan donoren in het algemeen. Een goed teken dus dat het onderwerp leeft.

Na een welverdiende vakantie is Amber lekker het tweede schooljaar in gegaan en is iedereen weer aan het werk. Amber had wel een vervelende verkoudheid meegenomen uit Italië, die uiteindelijk toch geëindigd is in een antibiotica kuurtje. Deze sloeg wonderwel aan. Amber krijgt dat niet zomaar natuurlijk, maar zij is zo maar 3 maanden verkouden, en dan kan haar lichaam dit niet meer zelf oplossen en soms helpt de antibiotica dan. Ook had zij Omeprazole gekregen omdat ze het heel erg zuur steeds had en ook meer melk ging drinken om het weg te krijgen, dit hielp haar altijd. Na een paar weken slikken is dat helemaal verdwenen en Amber heeft ook echt geen pijn meer. Die zuuraanvallen waren best heftig, tot huilens toe. Maar nu gaat alles perfect en is ze zelf ook blij met deze medicatie.

2 weken geleden stond er nog een afspraak bij de KNO arts, omdat ze uiteindelijk nog steeds haar amandelen heeft, zo zijn we ook achter haar nierziekte gekomen in 2005. De KNO arts vindt het op het moment niet nodig om haar amandelen te verwijderen, ook omdat er weer risico is natuurlijk voor haar nier met zo'n operatie.

Afgelopen dinsdag was er weer grote controle en was alles perfect. een creatine van 145 en alle verdere waardes waren ook goed. Ook mag ze haar ijzertabletten met een per dag verminderen. Wel bleek haar kalkafzetting nog te veel te zijn en heeft ze er een tabletje Etalpha bijgekregen. Al met al gaat alles dus goed verder. Het blog wordt niet veel bijgehouden, maar als er nieuws is of iets wat we belangrijk vinden dan plaatsen we dat weer.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

FIJN, SUPER,FANTASTISCH dat jullie na bijna... 2 jaar kunnen zeggen dat het "lekker" gaat!

En inderdaad geen bericht is goed bericht!

Liefs uit het hoge.. noorden
Barbara

Anoniem zei

Hallo,
Fijn om ook eens te horen dat het lekker gaat.Houden zo.

Warme groet en een glimlach,
Harry Weezeman

Anoniem zei

Hoi. Fijn dat het goed gaat met jullie.Afgelopen maandag heeft mijn zoon zijn nier aan zijn vrouw gegeven. Met zijn vrouw gaat het goed maar mijn zoon minder .Had jij dat ook ?

Michel zei

Ja, de ontvanger is vaak sneller hersteld dan de gever, als alles goed is gegaan. Zelf heb ik ongeveer 3 maanden nodig gehad.

Anoniem zei...
Hoi. Fijn dat het goed gaat met jullie.Afgelopen maandag heeft mijn zoon zijn nier aan zijn vrouw gegeven. Met zijn vrouw gaat het goed maar mijn zoon minder .Had jij dat ook ?