Zoeken in deze blog

Blogarchief

zondag 9 juli 2006

Porsche tourrit Vet Cool Man 2006

Vet Cool 2006

Gisteren was het dan zover. De Porsche dag "Vet Cool 2006" werd georganiseerd door de Stichting Geluk en Vrijheid. Een club van vrienden die zich inzetten voor kinderen met een chronische ziekte. Dit jaar was het voor kinderen met een nieraandoening.

De spullen! effe me pet doen pa!

Om 8.30 moest iedereen (voor de mensen uit Amsterdam en omgeving) zich verzamelen aan de achterzijde van het AMC ziekenhuis. Daar kreeg Amber net zoals de andere kinderen een T-shirt, een nekkoord , een pet en een tas. En die tas was een verrassing, want daar bleek gewoon een digitale camera van Trust in te zitten. Dat was natuurlijk al VET! Voor iedereen was er koffie en frisdrank en alle kinderen waren natuurlijk druk in de weer om die camera aan de praat te krijgen. Wie trouwens de leukste foto maakt van de dag kan nog rekenen op een dagje efteling met het gezin!

de Porsches ooooooooit hebben wij er ook een
Vet cool he pap! Samen met nicht Shari en chauffeur Misja

Daarna riep de organisatie de eerste kinderen op om in te delen in een van de Porsches. Dat liep als een zonnetje. De bedoeling was zodra een Porsche gevuld was dat die meteen zouden gaan rijden. Er moest een toerrit gereden worden die in een boek helemaal beschreven was. Sommige chauffeurs begonnen al een beetje te zweten omdat ze net 5 minuten geleden de route hadden gekregen en de kinderen moesten zeggen hoe ze moesten rijden :-) Onderweg werd er ook nog even bij de Mac gestopt op Schiphol voor een ijsje of cola. Terwijl de kinderen met de tourrit bezig waren werden de ouders met bussen naar het circuit Zandvoort gereden. Daar was een grote catering opgezet voor iedereen met broodjes snacks en muziek. Je kon op de tribune kijken naar Porsche races.
Na een uurtje kwamen de kinderen een voor een binnen ook vanuit de andere ziekenhuizen: Whilhelmina kinderziekenhuis (UMC Utrecht) Sophia Kinderziekenhuis (Erasmus Rotterdam) en het Jeroen Bosch Ziekenhuis (Lokatie Carolus`sHertogenbosch).

bijrijdertje een echte tomtom ;-)

Nadat iedereen gegeten had moest de kinderen hun Porsche weer opzoeken en werden ze voorgereden naar het circuit. Ook de bussen, iets wat we niet verwacht hadden. Dat was wel lachen om als een stelletje oude van dagen in de bus over het circuit te rijden terwijl je VET ingehaald werd door de Porsches met de kinderen.

met de bus op het circuit doeiii oudjes

Erg leuk was het wel. Daarna weer van het circuit af naar de padock waar we de Porsches binnen konden zien komen en ook de echte racers konden bewonderen.

Porsche Carrera GT Mooi spul hè!


Daarna werd iedereen weer van het circuit gehaald en kon iedereen wat vrije dingetjes doen. Alles werd afgesloten met een een groot samenkomen op een van de duinen.

cheeeeeeese

Als laatste gingen de kinderen weer terug naar hun Porsche om vervolgens naar hun eigen ziekenhuis terug te gaan, met de bussen op de achterhoede. In het ziekenhuis kregen de kinderen nog een tas met allemaal leuke kado'tjes en werd er afscheid genomen van de chauffeurs. Al met al een topdag! In iedergeval een vette pluim naar de Stichting Geluk en Vrijheid.

3 opmerkingen:

Barbara zei

Wauw een leuke dag dus! Als Amber een beetje op haar papa lijkt dat komt het met die mooiste foto ook wel goed ;-)

Rudi Wissink zei

Potverdikkie,
waarom mag ik niet een keer mee op zo'n superporschedag?
Maar jullie hebben genoten, lees ik wel.
Leuk verslag!
Groetjes,
Rudi Wissink

Barbara zei

he hoi hier vanuit gran canaria de groetjes van ons allemaal. het weer is super en de stemming opperbest alleen jammer dat het nog maar 1 volle dag mag duren. gezien de ongewijzigde tekst op jullie blog mag ik aannemen dat bij jullie ook alles oke is.. groetjes barbara en de rest