Zoeken in deze blog

Blogarchief

dinsdag 14 maart 2006

Virusje

VerkoudenAmber heeft een virusje. Op dit moment is haar keel een beetje ontstoken. Ze begon er gisteren al over dat het slikken pijn deed. Vanmorgen op de poli bleek dat ook zo, haar CRP waarde (ontstekingseiwit) was gestegen naar +3. Hierdoor is ook haar Creatinine gehalte hoger, 127. Dr. Bouts is niet ongerust, wel moeten we bellen als er koorts gaat optreden want dan wordt er een andere antibiotica voorgeschreven. Mocht alles verder goed verlopen, dan weer over 2 weken naar de poli.

Update 22:05
Amber heeft de griep, koorts en alles doet haar zeer. Om 19:00uur had Amber al 38.8. Contact met de dienstdoende arts van het AMC gehad, Willemijn, de zaalarts van de tienerafdeling en dus een bekende voor ons. Als om 22:00uur de temp. nog boven de 38 is dan moet er een recept Zitromax (antibiotica) afgehaald worden bij het AMC (dit ook weer na overleg met dr. Groothoff, de nefroloog van Amber). Om 21:00uur heeft Amber een zetpil Paracetamol gehad waardoor de koorts zakte en om 10 uur de 38 bereikt had. Nog even gebeld, en het was goed zo. Als morgen nog steeds de koorts aanblijft dan krijgt Amber wel Zitromax.

Update Woensdag 15 maart 20:50
Amber is zo goed als koortsvrij. Aan het begin van de avond was het nog even spannend, toen de temp weer opliep. Maar hij is nu gelukkig stabiel. Verder gaat het goed en heeft ze ook weer wat gegeten vanavond. Met drinken zit ze al weer over de twee liter dus dat is ook weer een zorg minder.