Zoeken in deze blog

Blogarchief

vrijdag 13 januari 2006

Geen afstoting

Amber voor de operatieEen lange dag was het. Voordat Amber naar de O.K. moest kreeg ze eerst een slaapmiddel dornicum, maar dat werkte averechts. Waanbeelden en dingen die op haar afkwamen en die dus voor paniek zorgde bij Amber en dus erg huilerig werd. Heel vervelend allemaal. In de O.K. lukte het ook de anesthesist niet om in 1 keer het infuus aan te leggen, dus werd ze eerst in slaap gebracht met een kapje en vervolgens kon het infuus in alle rust worden aangelegd.

Infuus inbrengen Narcose

Met mijn vrouw naar boven gegaan om op de kamer te wachten tot dat we weer naar beneden werden gebeld. Een uurtje later stonden we al weer beneden en lag die kanjer op de kindervercouver in een apart kamertje met alle toeters en bellen.in de vercouverkamer Na 15 minuten begon ze langzaam bij te komen en was het mondstuk er ook uit. Na anderhalf uur werden we opgehaald om weer naar zaal te gaan. Amber moest nog 4 uurtjes plat blijven liggen. In de namiddag was de eerste uitslag al binnen, gèèn afstoting, wel weer sporen van kalk. Volgende week komt de definitieve uitslag van het biopt.

De vocht/bloed collectie die nog tegen de nier aandrukt zou vandaag ook nagekeken worden, maar is na overleg met het transplantatie team niet aangeraakt omdat ze bang zouden zijn voor infectie. Maandag volgt er overleg met de radioloog en gaan ze dit volgende week bekijken om het toch weg te halen. Amber mocht dus naar huis vanavond, maar bij een laatste controle bleek er toch verhoging te zijn.. en dan mag je niet weg. Urine inleveren en blijven. Koorts liep toch nog verder op vanavond en is er uit voorzorg gestart met een kuur antibiotica. Amber heeft er geen last van zegt ze en was vanavond ook al weer met emma TV mee naar beneden, rare wereld die kinderen ;-)

Geen opmerkingen: